Zupa wiosenna

Polub nas na Facebooku

Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne. My zdradzamy Wam przepis na pyszną zupę z pomidorami i brokułem.

Minestrone

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron kolanko – 250g
  • Pomidory w puszcze – 400 ml
  • Wywar mięsny – 400 ml
  • Cebula – 1 szt.
  • Marchew – 2 szt.
  • Brokuł – 1 szt.
  • Olej – 1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł

Sposób przygotowania:

  1. Międzybrodzki Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
  2. Wywar gotujemy razem z marchewkami
  3. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
  4. Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
  5. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.
  6. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.
  7. Przyprawiamy solą, pieprzem.
  8. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły.
  9. Podajemy z makaronem.