Łazanki z kapustą i grzybami

Polub nas na Facebooku

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny i świąteczny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.

Fot. Międzybrodzki Makaron - łazanki z kapustą i grzybami

Składniki:

  • międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g,
  • kapusta kiszona – 500g,
  • grzyby suszone – 50g,
  • cebula – 2 szt.,
  • masło – 2 łyżki ,
  • pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka,
  • sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.  Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Smacznego i Wesołych Świąt!